Меню

Крехки свински шницели

19 януари 2015 | 11:44 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
500 г свинско каре
1 чаша галета
2 с.л. брашно
Щипка сол
Щипка черен пипер
2-3 с.л. зехтин
2 яйца
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете галетата с брашното. Овкусете сместа със сол и черен пипер. Яйцата разбийте в отделна купа.

Начукайте месото, за да стане по-тънко и крехко. Потопете го първо в яйцата, след това в сместа с галетата и го запържете в нагорещения зехтин. Запържете от двете страни, докато добие кафява коричка.

Преди да сервирате, поставете шницелите върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. По желание сервирайте с гарнитура от варени картофи или пюре.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )