![6 бр свинско бонфиле
1-2 чаени лъжици чесън на прах или гранули
½ глава кромид лук, нарязан на много ситно
2 чаени лъжици чили
сол на вкус
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжици кафява захар](/media/files/resized/article/654x358/8d9/6ceed4c30dc06229b54a6d5b124648d9-d9c45dc31527c6b3c6cd50120bda01bc.jpg)
1 ч.
-
Порции: 6
Загрейте грила или оребрения тиган. В голяма найлонова торба смесете всички подправки и добавете месото. Капнете зехтина в торбичката и я завържете. Разтърсете много добре торбичката, за да може всички съставки да се смесят и полепнат по месото.
Оставете месото в хладилник за около 15-20 минути да почине.
Леко намазнете грила или тигана и сложете месото да се пече. Температурата трябва да е средна. Печете като от време на време обръщайте месото, за да не загори.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: