Меню

Свинско бонфиле с хрупкава коричка

5 март 2015 | 11:09 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
6 бр свинско бонфиле
1-2 чаени лъжици чесън на прах или гранули
½ глава кромид лук, нарязан на много ситно
2 чаени лъжици чили
сол на вкус
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжици кафява захар
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте грила или оребрения тиган. В голяма найлонова торба смесете всички подправки и добавете месото. Капнете зехтина в торбичката и я завържете. Разтърсете много добре торбичката, за да може всички съставки да се смесят и полепнат по месото.

Оставете месото в хладилник за около 15-20 минути да почине.

Леко намазнете грила или тигана и сложете месото да се пече. Температурата трябва да е средна. Печете като от време на време обръщайте месото, за да не загори.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай