![1 супена лъжица масло
1 чаша несварена киноа
2 чаши зеленчуков бульон (разтворен)
2 супени лъжици нарязан чесън (или намачкан)
2 супени лъжици пресен магданоз
½ супена лъжица ситно нарязана мащерка
¼ чаена лъжичка сол
1 глава лук, ситно нарязан
сокът от един лимон](/media/files/resized/article/654x358/2d1/2332fd31ebdf23346767b5a0945e62d1-85c74ffad05661dd5f05716ba7726c75.jpg)
40 мин.
-
Порции: 3
Разтопете маслото в тенджера на водна баня на средна температура. Добавете киноата. Разбърквайте, за да не залепне. Нека покафенее леко за около 5 минути.
След това добавете предварително разтворения бульон и варете за около 15 минути. Киноата трябва да поеме течността.
Ако е останала течност след като киноата е готова – отцедете я. След това смесете варивото с чесъна, магданоза, мащерката, солта и лимоновия сок. Разбъркайте, докато всички съставки се смесят.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: