-
Порции: 8
Поставете месото в купа. Смесете го с 1 чаена лъжичка сол, ¼ чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка соев сос. Смесете белтъка със зеления лук. Добавете към месото, покрийте с капак и оставете в хладилник за 1 час.
Загрейте котлона на силна температура. В голяма тенджера излейте олиото. Месото ще се пържи на маслена баня, затова ви е нужна толкова мазнина.
Покрийте месото с ½ чаша царевично нишесте, след това запържете в сгорещеното олио за около 10 минути, докато покафенее равномерно. Отцедете върху хартиена кърпа.
Отделно загрейте едната супена лъжица олио в тиган на средна температура. Разбъркайте в него целината, зелената чушка, лука и гответе, докато зеленчуците омекнат. Подправете със сол и захар. Отстранете от огъня и оставете настрана.
В голяма тенджера смесете 1 чаша вода, ¼ чаена лъжичка сол, ¾ чаша захар, ябълковия оцет, кетчупа и ½ чаена лъжичка соев сос. Оставете соса да заври и след това сложете месото в него като разбъркайте добре, за да полепне равномерно. Добавете сместа с целината и парченцата ананас.
Нека се готви за малко, след което добавете 2 супени лъжици царевично нишесте и още ¼ чаша вода, за да се сгъсти. Гответе, докато ястието е напълно готово.
Снимка: iStock
Опитайте още: