-
Порции: 4
Загрейте фурната на 200 градуса. В малка купа смесете сухата мащерка, градинския чай, солта, черния пипер. Разтрийте хубаво получения меланж върху месото, докато полепне.
Разтопете маслото и зехтина в тиган с незалепващо покритие. Запържете пържолите в смесените и загрети мазнини в тигана. Нека се пържат по 4-5 минути от всяка страна. След като са готови ги свалете от котлона.
Сложете ги в предварително загрятата фурна да се досготвят.
В същия тиган, в който сте пържили месото сложете малиновия конфитюр, портокаловия сок и оцета. Оставете сместа да заври, след което бъркайте за още около 2-3 минути, докато се редуцира сосът и достигне желаната гъстота.
Извадете месото от фурната. Залейте със соса в чиния и сервирайте. Гарнирайте с прясната мащерка.
Снимка: iStock
Опитайте още: