Меню

Наденица на тиган със зеле и бекон

26 декември 2015 | 11:51 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 резена пушен бекон
4 големи наденици
¼ чаша вода
2 супени лъжици захар
1 глава кромид лук, нарязан
2 чаени лъжички млян чесън
¼ чаена лъжичка червен пипер (може и лют)
¼ чаена лъжичка сол
3 супени лъжици кимион
1 зелка, нарязана на ситно
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голям тиган се запържва беконът на среден огън, докато се зачерви. Свалете го от огъня и го сложете върху кухненска хартия да се отцеди.

Междувременно смесете водата, захарта, лука, чесъна, червения пипер, солта и кимиона. Разбъркайте добре. Добавете вътре зелето и разбъркайте, за да полепнат добре подправките. Изсипете всичко в тигана и похлупете. Оставете да ври така около 15 минути.

Накрая добавете нарязаните на половини наденици върху зелето. Покрийте отново и гответе за още 15 минути. Добавете и бекона малко преди да свалите от огъня, колкото да се загрее.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Тато ( преди 9 години )
Как ще съберете една зелка в тиган, 2 суп. лъжици захар(защо пък захар?),3 суп.лъжици кимион (не е ли множко?).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар