Меню

Селски кюфтенца с лук и чесън

10 декември 2016 | 09:00 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
500 г кайма смес
2 лъжици галета
2 лъжици брашно 
3-4 яйца
1 филия хляб
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 стръка магданоз
1 стрък копър
1 щипка сол
40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете всички зеленчуци и пресни подправки на много ситно. Накиснете хляба, докато се размекне. В голяма купа омесете каймата с яйцата и подправките. Добавете лука и намачкания чесън, а накрая и накиснатия хляб. Ако предпочитате можете да използвате 2 филии хляб, но без кората.

Пресейте галетата с брашното, за да се смесят добре. След като сте омесили каймата оформете малки кюфтенца с пръсти и всяко от тях оваляйте в галетата и брашното. Загрейте мазнина за пържене на котлона и пържете кюфтенцата до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още страхотни рецепти за кюфтенца

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай