Кайма на фурна със сладко-кисел сос

18 април 2015 | 15:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша кафява захар
½ чаша кетчуп
1 и ½ кг говежда кайма (или смес)
¾ чаша прясно мляко
2 яйца
1 и ½ лъжички сол
¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
1 малка глава лук, нарязана на ситно
¼ чаена лъжичка настърган джинджифил
¾ чаша фино смлени хлебни трохи (или готова галета)
1 ч.20 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за печене на хляб или продълговат кекс с малко олио.

Поръсете равномерно захарта по дъното и стените на формата за печене. Разпръснете и кетчупа върху захарта.

В купа смесете и разбъркайте всички останали съставки, заедно с каймата. След като омесите всичко, разстелете сместа в подготвената форма за печене.

Печете в предварително загрята фурна за около час или докато соковете се абсорбират от месото.

Нарежете месото на филийки и сервирайте.

Снимка: allrecipes

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай