Телешко задушено с картофи, моркови и целина

1 юли 2015 | 12:30 | Илияна Николова
4 от 13 гласа
Добави в любими
500 г телешко месо
3 супени лъжици олио/зехтин
4 кубчета телешки бульон
4 чаши вода
1 чаена лъжичка розмарин
1 чаена лъжичка магданоз
½ чаена лъжичка черен пипер
3 големи картофа, нарязани на кубчета
4 моркова, нарязани на кръгчета
4 стръка целина, нарязани на ситно
1 голяма глава лук, нарязана
2 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици студена вода
2 ч.30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В голям съд задушете телешкото месо в мазнината на средна температура, докато покафенее. Разтворете бульона в четирите чаши вода. Изсипете го при месото.

Добавете подправките и разбъркайте с дървена лъжица. Оставете да заври, намалете огъня и похлупете. Нека къкри 1 час.

След това добавете нарязаните зеленчуци в тенджерата. Разтворете царевичното нишесте в двете лъжици студена вода. Разбъркайте, за да няма бучки и добавете към ястието. Отново разбъркайте и покрийте под капак. Нека ври за още час.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай