-
Порции: 8
Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Запържете телешкото до зачервяване или за около 5 минути като разбърквате. Извадете го и го поставете върху кухненска хартия да се изцеди.
В същата мазнина сложете лука, целината, морковите. Запържете ги с непрекъснато разбъркване. Добавете чесъна и гъбите и разбъркайте отново за около 2-3 минути.
Изсипете червеното вино в тигана и фламбирайте, за да се деглазира повърхността на тигана. Помогнете си с дървена лъжица при нужда, за да оберете всичко полепнало. Гответе, докато виното се изпари или приблизително 7 до 10 минути. В този момент добавете и доматите.
Върнете телешкото в тигана заедно с картофите, босилека, мащерката, ригана и градинския чай. Изсипете бульона и доматения сос към ястието. Нека покъкри.
Намалете температурата до ниска и оставете да къкри, докато месото стане крехко, а сосът се сгъсти или приблизително 4 часа.
Снимка: iStock
Опитайте още: