
-
Порции: 8
Загрейте мазнината в тиган. Запържете бекона в нея, докато се зачерви. Разбърквайте от време на време, за да не загори.
Добавете телешкото месо, нарязано на едри парчета. Поръсете със сол и пипер. Гответе за около 10 минути, докато се запържи и покафенее. Извадете месото, отцедете го.
В тигана добавете морковите, лука, целината, доматеното пюре и разбъркайте за около 2 минути. След това добавете доматите, виното и оцета. Нека кипне. Когато доматеният сос забълбука, намалете котлона.
Прехвърлете месото в по-дълбок съд. Излейте получения сос към месото. Долейте и бульона, предварително разтворен. След него прибавете останалите подправки и оставете да къкри около 40 минути или докато сосът започне да се редуцира и сгъстява.
Изхвърлете дафиновия лист. Сервирайте горещо.
Снимка: iStock
Опитайте още: