Телешко бонфиле със специална марината

1 януари 2017 | 11:49 | Илияна Николова
5 от 10 гласа
Добави в любими
500 г телешко бонфиле

1 чаша оцет балсамико

5 супени лъжици зехтин

3 супени лъжици мед

½ чаша соев сос

2 щипки сол

2 щипки черен пипер

2 стръка магданоз

2 скилидки чесън

2 супени лъжици ситно нарязан лук

1 щипка червен пипер
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купа смесете всички подправки. Разбъркайте добре. В тях накиснете бонфилето, което предварително сте оформили като пържолки. Оставете го да поеме от маринатата през цялото денонощие или само за през нощта.

Извадете пържолите от маринатата. Отцедете я. Запържете бонфилето в масло в тиган на средна температура. По желание от маринатата можете да приготвите сос грейви като я сложите в същия тиган и добавите малко брашно. Разбърквайте, докато се сгъсти и залейте бонфилето с нея.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Милена Тодорова ( преди 3 години )
за колко голяма чаша става въпрос в рецептата? - чаша за кафе, за чай или вода? Колко милилитра?От редакцията:Обикновено за стандарт се смята 1 чаша от 200 мл или чаена чаша, чаша за вода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар