Меню

Ориз с пармезан

24 януари 2011 | 14:08 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
250 г ориз 
50 г краве масло 
една глава лук 
500 мл зеленчуков или пилешки бульон 
150 г настърган пармезан 
6-7 печурки 
5 домата 
сол и черен пипер
1 ч.10 мин.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме с половината от маслото. Прибавяме измития и подсушен ориз, разбъркваме. Запържваме ориза докато стане прозрачен като непрекъснато бъркаме. Наливаме бульона, подправяме със сол и черен пипери го задушаваме. Половината от пармезана разтопяваме заедно с останалото масло. Нарязваме обелените домати и ги задушаваме. Задушаваме и нарязаните на филийки гъби. Намазваме подходящ съд със сместа от масло и пармезан, слагаме доматите и гъбите, прибавяме и ориза, разбъркваме. Отгоре поръсваме с останалия пармезан.
Приятен апетит!

* * *

Броколи с ориз
Кюфтенца с гъби върху канапе от ориз и зеленчуков микс

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай