1 ч.10 мин.
Приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме с половината от маслото. Прибавяме измития и подсушен ориз, разбъркваме. Запържваме ориза докато стане прозрачен като непрекъснато бъркаме. Наливаме бульона, подправяме със сол и черен пипери го задушаваме. Половината от пармезана разтопяваме заедно с останалото масло. Нарязваме обелените домати и ги задушаваме. Задушаваме и нарязаните на филийки гъби. Намазваме подходящ съд със сместа от масло и пармезан, слагаме доматите и гъбите, прибавяме и ориза, разбъркваме. Отгоре поръсваме с останалия пармезан.
Приятен апетит!
* * *
Броколи с ориз
Кюфтенца с гъби върху канапе от ориз и зеленчуков микс