Меню

Патладжани с доматен сос

7 юли 2015 | 12:30 | Михаела Лазарова
4 от 8 гласа
Добави в любими
5 патладжана
брашно за овалването 
150 г сирене
За соса: 
1 кг домати
1 консерва белени домати
2 глави лук
7 скилидки чесън
няколко стръка магданоз и босилек
сол, черен пипер
1 ч.40 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1,5 сантиметра, посоляват се и се оставят за около 30 минути да се отцеди горчилката. След това се овалват в брашно и се изпържват в олио. Сосът към тях се приготвя, като в малко мазнина се задушават лукът и чесънът.

След това към тях се добавят обелените и нарязани домати и консервата. Накрая се слагат нарязаните на ситно магданоз и босилек. Когато сосът се сгъсти, сервираме патладжаните овкусени с него и с няколко парченца сирене.

Рецептата е предоставен от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай