Меню

Кюфтета по чирпански

29 септември 2015 | 12:00 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
За кюфтетата:
600 г кайма смес
1-2 глави лук
смлян черен пипер и сол на вкус
1-2 яйца
няколко стръка магданоз
1 чаена лъжичка ситно смляна чубрица
малко по-малко от половин чаена чаша сварен ориз
За соса:
4 големи картофа, предварително сварени
2 моркова
5 големи домата
сол, черен пипер на вкус
1 дафинов лист
1-2 глави лук
4 скилидки чесън
2 супени лъжици олио
200 мл зеленчуков бульон
1 супена лъжица доматено пюре
1 ч.30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се омесва заедно с каймата, ориза и останалите подправки. От получената смес се оформят кюфтенца, като големината нека бъде по ваше желание. След това се изпържват в нагорещена мазнина и се оставят на кухненска хартия, която да отнеме част от мазнината им.

Пригответе соса за кюфтенцата като задушите ситно нарязаните лук, моркови и чесън. След това сложете картофите нарязани на кубчета, настърганите домати, доматеното пюре, дафинов лист, сол, бульона и черен пипер на вкус. Добавете и кюфтенцата и оставете ястието да къкри на тих огън до готовност. Преди да сервирате поръсете със свеж магданоз или босилек.

Снимка:istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай