Меню

Яхния със свинско и зеленчуци

16 юни 2016 | 11:50 | Илияна Николова
4 от 9 гласа
Добави в любими
500 г свинско, нарязано
2 големи моркова
400 г варен грах
2 големи глави кромид лук
2 лъжици брашно
1 щипка черен пипер
300 мл доматен сос
1 чаша вода
1-2 щипки сол
150 мл олио
90 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното с пипера и солта. Оваляйте в него късовете месо, докато полепне добре. Загрейте олиото в дълбока тенджера на средна температура. Запържете месото в него. След като месото се задуши добавете нарязаните лук и моркови, както и граха. Запържете ги заедно с месото като разбърквате постоянно.

След като зеленчуците омекнат, добавете доматеното пюре и водата. Разбъркайте добре всичко, намалете котлона и оставете да къкри под капак като бъркате от време на време.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай