Меню

Спагети болонезе с говежда кайма

2 май 2015 | 11:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г говежда кайма
1 пакет спагети
½ чаена лъжичка морска сол
1 глава лук, нарязана на ситно
½ чаена лъжичка чеснови гранули
¾ чаена лъжичка риган
¾ чаена лъжичка червен пипер
щипка лют пипер
1 и ½ супени лъжици сос Уорчестър
1/3 чаша обезмаслено мляко
¼ чаша настърган пармезан
½ чаша галета
250 г доматено пюре
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Омесете каймата със солта, лука, чесъна, подправките, соса Уорчестър и разбъркайте добре. Добавете към каймата млякото, пармезана и галетата. Разбъркайте отново, за да се смеси добре всичко.

Оформете малки кюфтенца. Поставете ги в тава върху хартия за печене. Изпечете до готовност.

Междувременно сварете спагетите. В тиган загрейте доматеното пюре. Към него добавете кюфтенцата. Разбъркайте, за да се смесят вкусовете. Накрая сервирайте върху канапе от спагетите.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай