Меню

Паста аматричана с лингуини

12 май 2015 | 11:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 резена бекон, нарязан на кубчета
½ чаша кромид лук, нарязан
1 чаена лъжичка млян чесън
¼ чаена лъжичка счукан червен пипер
250 г белени домати от консерва
1 пакет лингуини (или спагети)
1 супена лъжица пресен босилек, нарязан на ситно
2 супени лъжици настърган пармезан
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Запържете кубчетата бекон в дълбок тиган на средна температура. Бъркайте ги около 5 минути, за да не загорят. Добавете лука и задушете за около 3 минути. Поръсете с червения пипер, добавете доматите. Разбъркайте и оставете да се готви под похлупак за около 10 минути.

В голяма тенджера с подсолена вода сварете лингуините. След като са готови изцедете водата. Поръсете пастата с босилека, смесете с всички останали съставки и сервирайте лингуините аматричана, поръсени с пармезан.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай