
Напълнете тенджера с подсолена вода. Нека заври. Сложете във водата корите за лазаня за няколко минути. След като станат полуготови изцедете водата.
Разтопете маслото в тенджера. Запържете брашното в него като разбърквате постоянно. Трябва да стане кремообразна паста със златист цвят. Налейте бульона постепенно в тигана, както и ½ от млякото вътре в сместа с брашното. Нека покъкри на средна температура. Гответе, докато се сгъсти или за около 10-15 минути.
В останалото количество мляко разбъркайте половината млян чесън. Добавете и средиземноморската подправка. Бисквитите натрошете и ги добавете към останалата смес с млякото и подправката.
Отделно смесете рибата със зеленчуците, белтъка, солта, половината кашкавал, ¼ чаша от трохите, половината брашнена смес и останалата смес с чесъна в купа. Разбъркайте добре.
Нанесете тънък слой сос върху подготвената тавичка за печене. След това разстелете слой кори за лазаня. След това разстелете 1/3 от сместа с рибата тон върху корите. Повторете това, докато корите и сместа свършат. Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.
Малко преди да е готово махнете фолиото и посипете останалия кашкавал, за да се запече до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: