Меню

Макарони с риба тон на фурна

30 ноември 2015 | 16:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 чаши варени макарони
2 консерви риба тон в собствен сос, изцедени
500 мл кондензирано мляко
1 кубче бульон
1 чаша настърган кашкавал
1 и ½ чаши лук, нарязан
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запържете лука в тиган на среден огън, докато се карамелизира. Разтворете бульона в кондензираното мляко. През това време сварете пастата в подсолена вода за 8 минути. Трябват ви 3 чаши варена паста, което значи да не слагате 3 пълни чаши сурова паста във врящата вода.

Разстелете варените макарони (по избор) в тава за печене. Разстелете рибата тон върху тях. Полейте със сместа от бульон и мляко. Поръсете с настъргания кашкавал и лука. Печете за около 10-15 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай