Меню

Класическа италианска паста пене

29 февруари 2016 | 17:00 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет паста пене
1/3 чаша нарязан пресен или стар лук
2 скилидки чесън, млян
1 и ½ чаши чери домати, нарязани на кубчета или на едро
1 и ¼ чаши сушени домати, нарязани
1 и ½ чаши варен артишок, нарязан
1 чаша варени пилешки гърди
¼ чаша маслини каламата без костилки
1/8 чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка черен пипер
2 чаши моцарела, нарязана
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете пастата пене в подсолена вода. Изцедете и оставете настрана.

Намазнете голям тиган за пържене. Загрейте го на средна температура. Запържете лука за около 3 минути, докато омекне. След това добавете чесъна. Пържете го 1 минута. Прибавете като разбърквате непрекъснато и доматите, сушените домати, артишока и пилешкото (предварително сварени), маслините. Гответе за около 5-6 минути.

Накрая добавете сварената паста пене и разбъркайте, за да се смесят вкусовете. За финал сложете моцарелата. Разбъркайте я добре, за да се разтопи и сервирайте горещо. Поръсете с пресен босилек и подправки.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай