Меню

Макарони със сирена

10 март 2016 | 09:14 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
250 г къса паста
2 чаши прясно мляко (ако е необходимо, добавете повече)
2 чаши настъргани сирена чедър, синьо сирене или други ваши любими 
зелен лук
сол и черен пипер на вкус
щипка индийско орехче
70 г масло
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сварете макароните според инструкциите на опаковката. В тенджера разтопете маслото и постепенно към него добавете млякото. Прецедете макароните и ги сложете в млякото с малко сол и черен пипер. Млечната смес трябва да заври и да се позгъсти.

След това се добавят настърганите сирена и се бърка, докато се разтопят. Накрая макароните се овкусяват с малко индийско орехче и пресен лук.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай