Меню

Паста с гъби

8 септември 2016 | 07:28 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 пакет паста по ваш избор
6 супени лъжици масло
1 глава лук
10 скилидки стрит чесън
500 г пресни гъби печурки
1 чаена лъжичка изсушен босилек
няколко стръка магданоз
пармезан за поръсване
300 мл течна готварска сметана
сол и черен пипер на вкус
50 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган разтопете маслото. Сложете нарязаните лук и чесън. Когато поомекнат може да добавите нарязаните гъбите и босилека. Когато гъбите се задушат може да добавите сметаната, сол, черен пипер и ако е необходимо още масло или зехтин.

Отцедете добре сварената паста и я сложете в гъбения сос. Разбъркайте добре, поръсете с магданоз и пармезан и сервирайте.

Снимка: istock

Опитайте и:

 

 


Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ssss ( преди 8 години )
СТРАХОТНА РЕЦЕПТА!!! Тази вечер я направих, само добавих малко пилешко бонфиле на ситни парченца. Браво! Уникална рецепта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар