Домашна пица с колбас и моцарела

24 юни 2015 | 11:40 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 бр тесто за пица
200 г италиански колбас по избор
2 чаши настъргана моцарела
150 г гъби
2 супени лъжици зехтин
2 домата, нарязани на кубчета
¾ лъжичка сушен риган
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжица копър 
¼ чаена лъжичка чесън на гранули
½ чаша прясно настърган пармезан
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Затоплете фурната до 180 градуса. Натиснете тестото върху дъното на кръгла тава за печене, предварително намазнена.

Запържете колбаса в голям тиган на средна температура. Разбърквайте, докато покафенее. Подредете го върху тестото за пицата. Поръсете с моцарелата равномерно върху колбаса.

Добавете гъбите и лука в тигана. Разбърквайте, докато лукът омекне. Оваляйте домата в ригана, солта, копъра и чесъна. Поръсете тази смес върху моцарелата. Печете около 30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай