Меню

Сладоледена торта „Купол“

5 юли 2015 | 14:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 големи рула по ваш избор
1 кутия шоколадов сладолед
ядки по желание
домакинско прозрачно фолио

Продукти
Приготвяне

В дълбока купа разстелете плътно домакинско прозрачно фолио за съхраняване на продукти. Трябва да разстелете така фолиото, че да остане от него извън купата, за да може накрая да покриете тортата. След това нарежете рулата на парченца с дебелина около 1 см.

Сложете ги по дъното и стените на купата, плътно едно до друго. Напръскайте ги леко с коняк, ром, а може да ги намажете с любимото ви сладко. Идва ред на сладоледа, който трябва да бъде мек, за да ви е по-лесно да работите с него.

Изсипете върху рулцата сладоледа. Може да добавите към него ядки, пресни плодове и т. н. Завършете тортата като поставите върху сладоледа още парчета руло. Отново напръскайте с коняк и покрийте с домакинското фолио.

Сложете купата във фризера за около час – два. След това я обърнете на обратно. Тъй като сте сложили предварително фолио, ще може да извадите тортата лесно от нея. След това сервирайте.

Снимки: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай