Меню

Постна торта със сладко и орехи

11 март 2015 | 16:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
250 г захар
250 мл вода
около 700 г брашно
250 г мед
1 кафена чаша с разтворено инстантно кафе
1 чаена лъжичка канела
250 г смлени орехи
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 бурканче сладко по ваш избор
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Сложете в тенджера водата, захарта и меда. Бъркайте на тих огън, докато захарта се разтопи и всички съставки се свържат. След това снемете от котлона и оставете да се охлади. Добавете орехите, брашното, канелата, кафето и содата. Разбъркайте добре.

Полученото тесто се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Преди да сервирате тортата я намажете със сладко по ваш избор.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай