Меню

Торта с мед и ром

17 март 2015 | 16:40 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
350 г брашно
200 г мед
150 г масло
1 пакетче суха мая
1 чаша прясно мляко
1 чаша ром
чаена лъжичка канела
щипка сол
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

В тенджера и на слаб огън разтопете меда заедно с млякото. Добавете рома, солта и канелата. Разбъркайте добре и отделете сместа, за да се охлади малко. След това сложете брашното, маята и маслото. Ако сместа е твърде гъста, добавете още малко мляко. Тестото се изсипва в незалепваща форма и се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса до готовност. По желание преди да сервирате тортата я намажете със сладко или я поръсете с пудра захар.

Снимка:thinkstock

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )