Меню

Десерт с бишкоти, коняк и маскарпоне

17 февруари 2018 | 06:54 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
120 г бишкоти, меки или твърди
200 мл кафе
30 мл коняк или ликьор с вкус на кафе, бадем
1 шоколад по ваш избор
3 супени лъжици пудра захар
225 г маскарпоне
3 прахчета ванилия
90 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Пригответе кафето и го оставете да се охлади. Към него добавете ликьора/коняка. В купа разбийте маскарпонето с пудрата захар и ванилията. Отделно на водна баня разтопете шоколада. В купички или подходящи чаши за сервиране на десерта, сипете малко от сместа с маскарпонето и подредете бишкотите.

Залейте ги с кафето, след това с малко разтопен шоколад и накрая завършете отново с маскарпоне. Украсете десерта с шоколад, пресни плодове, ядки или кафе.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай