Меню

Шоколадова торта без брашно

19 октомври 2018 | 05:00 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
120 г тъмен шоколад
120 г масло
150 гр пудра захар
50 г какао на прах
3 яйца
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
50 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. На водна баня разтопете маслото заедно с нарязания шоколад. Когато съставките се разтопят може да ги отделите, за да се охладят малко. След това прибавете захарта, ванилията, какаото и яйцата.

Полученото тесто изсипете в малка форма за торта или сладкиш, която предварително сте намазали с масло и сте поръсили с какао (вместо с брашно). Печете около 10-15 минути или до готовност. Преди да сервирате украсете с плодове или поръсете с пудра захар.

Снимка:  istock

Опитайте и:


Как бихте оценили рецептата?
Коментирай