Меню

Бутерторта с шоколадов пълнеж

25 ноември 2017 | 07:00 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
2 пакета прясно бутер тесто или 2 по 200 г
2 бр натурален шоколад
1 чаша пудра захар
1 пакетче крема сирене или 200 г
кокос за поръсване
пудра захар за поръсване
конфитюр от дюли за декорация (по избор)
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

На водна баня на тих огън разтопете шоколада. Свалете го от огъня. Смесете шоколада с крема сиренето. Разбъркайтe. Оставете да изстине леко.

В намазнена форма за торта с обръч поставете едната кора тесто. Върху нея разстелете плънката. Покрийте с втората кора. Печете в загрята на около 200-220 градуса фурна за около 30 минути.

Извадете бутер тортата. Изчакайте 10 минути да се охлади леко и я извадете от обръча. Обърнете я с дъното нагоре. Декорирайте с пудра захар, кокосови стърготини и конфитюра от дюли.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай