Шоколадов кейк с ябълки

18 януари 2015 | 14:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 яйца
1 ч.ч. захар
50 г масло
3 ч.ч. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
1 пакет бакпулвер
3-4 ябълки
кората от един портокал, настъргана
1 чаша смлени орехи
пудра захар за поръсване
1 ванилия
3-4 лъжици какао
1 ч.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Разбийте захарта и яйцата с миксера. Прибавете предварително разтопеното масло, млякото, брашното с бакпулвера и какаото последователно.

Изсипете половината смес в намазнената тава.

Нарежете ябълките на малки квадратчета или ги настържете (по избор). Разстелете парченцата плод върху тестото, така че да го покрият. Поръсете с портокаловите корички и част от орехите.

Изсипете останалото тесто върху плънката. Поръсете с останалите орехи и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Извадете кейка от фурната, изчакайте малко да се охлади и поръсете с пудра захар, смесена с ванилията.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай