Кексово брауни

12 юни 2015 | 17:30 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
250 г крема сирене, размекнато
¼ чаша бяла захар
1 яйце
1 чаша готварски шоколад на парченца
¼ чаша масло
1 чаша готварски шоколад (отделно от другия шоколад)
½ чаша бяла захар (отделно от другата захар)
2 яйца (отделно)
2/3 чаши брашно
½ чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете квадратна тавичка за печене с мазнина.

Смесете крема сиренето с ¼ чаша бяла захар и 1 яйце в купа. Разбъркайте с миксер, докато стане гладка смес. Добавете 1 чаша парченца шоколад и отново разбъркайте, но с лъжица. Оставете настрана.

На водна баня разтопете маслото с останалите парченца шоколад. Разбърквайте постоянно, докато сместа се разтопи и смеси.

В останалата ½ чаша захар разбъркайте 2-те яйца, след това добавете и брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте заедно със сместа с маслото и шоколада. Трябва да се смесят равномерно.

Изсипете половината от тестото в подготвената тава. Разстелете отгоре сместа с крема сиренето върху шоколадовия слой. След това излейте останалата шоколадова смес.

С помощта на нож завъртете горния слой на тестото, за да се получи шарка, наподобяваща мрамор.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути. Охладете добре преди сервиране. Разрежете на квадрати и съхранявайте в хладилник.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай