
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете квадратна тавичка за печене с мазнина.
Смесете крема сиренето с ¼ чаша бяла захар и 1 яйце в купа. Разбъркайте с миксер, докато стане гладка смес. Добавете 1 чаша парченца шоколад и отново разбъркайте, но с лъжица. Оставете настрана.
На водна баня разтопете маслото с останалите парченца шоколад. Разбърквайте постоянно, докато сместа се разтопи и смеси.
В останалата ½ чаша захар разбъркайте 2-те яйца, след това добавете и брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте заедно със сместа с маслото и шоколада. Трябва да се смесят равномерно.
Изсипете половината от тестото в подготвената тава. Разстелете отгоре сместа с крема сиренето върху шоколадовия слой. След това излейте останалата шоколадова смес.
С помощта на нож завъртете горния слой на тестото, за да се получи шарка, наподобяваща мрамор.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути. Охладете добре преди сервиране. Разрежете на квадрати и съхранявайте в хладилник.
Снимка: iStock
Опитайте още: