Канелен кекс с ябълки и орехи

15 юни 2015 | 17:27 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
4 яйца
300 мл кисело мляко
200 г захар
¼ чаша олио
2 чаени лъжички канела
1 чаена лъжичка сода за хляб
150 г орехи, смлени
400 г брашно
1 пакет бакпулвер
3-4 средно големи ябълки
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата и захарта. След това добавете олиото. В млякото разтворете содата. Добавете ги към останалата смес като бъркате постоянно. Прибавете канелата, орехите.

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете и тях към сместа. Разбъркайте всичко с миксер.

Изсипете половината от сместа в предварително намазнена и набрашнена форма за печене по избор. Разпръснете върху нея предварително настърганите ябълки. Върху тях изсипете останалата част от тестото.

Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Поръсете с пудра захар при сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай