Лесен сладък царевичен кейк

3 септември 2015 | 16:29 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 чаша царевично брашно

3 чаши пшеничено брашно

1 и 1/3 чаши захар

2 супени лъжици бакпулвер

1 чаена лъжичка сол

2/3 чаша олио

1/3 чаша разтопено масло

2 супени лъжици мед

4 яйца, разбити

2 и ½ чаши прясно мляко
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете стандартна кръгла тавичка за печене и оставете настрана.

Смесете царевичното и пшениченото брашно, захарта, бакпулвера и солта в купа. Изсипете олиото, разтопеното масло, меда, яйцата и млякото. Разбъркайте съвсем леко, само за да се намокрят сухите съставки. 

Изсипете тестото в подготвената тавичка и печете в загрята фурна за около 45 минути, докато горната част на хляба започне да покафенява или да се появяват пукнатини. 

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай