Постен какаов кекс със сушени плодове и ядки

3 декември 2015 | 12:20 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
2 чаени чаши брашно
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
1 чаена лъжичка нескафе
1/2 ч.л. канела на прах
1/4 ч.л. индийско орехче на прах
1/2 чаша кафява захар
3/4 чаена чаша олио
1/2 чаша вода или соево/бадемово мляко
1 ч.л. екстракт ванилия
3 супени лъжици натурално какао
30 г фурми
30 г захаросани череши
30 г захаросани портокалови корички
50 г орехи
50 г бадеми
коняк за накисване на плодовете и ядките
80 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Преди да започнете да правите кекса, нарежете на ситно плодовете и ядките и ги залейте за няколко часа с коняка. Сложете в купа всички сухи съставки и ги разбъркайте. Добавете към тях вече накиснатите плодове и ядки, олиото и водата/млякото.

Разбъркайте добре с помощта на лъжица. Тестото за кекса се пече в тавичка, която е предварително намазнена и леко набрашнена и в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 минути (зависи от фурната).

Снимка:istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай