Шоколадов кекс в чаша

4 август 2016 | 10:59 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
70 г брашно
15 г какао
30 мл олио
малко по-малко от половин чаена лъжичка бакпулвер
60 г захар
1 яйце
30 мл прясно мляко
шоколадови парченца
10 мин.

  • Порции: 1-2

Продукти
Приготвяне

Всички съставки се разбиват добре в купа. След това по желание може да сложите малко шоколадови парченца и да разбъркате внимателно с лъжица.

Пресипете тестото в голяма чаша, като оставите разстояние от края на чашата около 1-2 пръста, тъй като кексът ще бухне и не бива да излиза от чашата. Сложете чашата в микровълновата за около две или две минути и половина (докато кексът се надигне добре).

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай