Лимонов чийзкейк с бутертесто

23 юни 2016 | 07:52 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет бутер тесто (или две кори) 
2 лимона, цели 
500 г крема сирене (може и рикота) 
1 чаена чаша захар 
3-4 супени лъжици масло
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Намажете тава за печене с олио. Постелете по дъното ѝ едната кора бутертесто. Напръскайте я с още малко олио отгоре. Междувременно загрейте фурната на 180-200 градуса.

Върху тестото настържете кората на двата лимона. От нея си заделете 1-2 лъжички за поръсване накрая.

Смесете крема сиренето с половината чаша захар и изстискания сок от лимоните. Разбъркайте добре с миксер до получаване на кремообразна хомогенна смес. Намажете бутертестото с получения крем. Отгоре постелете с другата кора тесто.

Намажете обилно с предварително разтопеното масло. Поръсете с останалата лимонова кора и захар. Печете за около 30-40 минути в загрята фурна. Изчакайте да изстине преди да нарежете и сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Йоана ( преди 6 години )
Стана ужасен! С толкова много крема сирене, стана много тежко и солено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар