Шоколадов чийзкейк без печене

31 август 2018 | 05:59 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
20 шоколадови слепени бисквитки с бял крем
5 супени лъжици разтопено масло
350 г крема сирене
1 чаша течен шоколад
3 прахчета ванилия
50 г счукани орехи
сметана за украса
135 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

В кухненски блендер смелете фино бисквитките и добавете към тях разтопеното масло. Ако сместа не е достатъчно хомогенна и лепкава, може да добавите още малко масло. Разпределете блата в подходящи чаши или купички, като го заравните добре с помощта на лъжица.

Отделно разбийте с миксер крема сиренето и прибавете към него течния шоколад, счуканите ядки и ванилията. Разпределете крема върху блатовете. Покрийте всяка чаша с фолио и сложете чийзкейка да стегне за около 2 часа в хладилник.

Преди да сервирате украсете с бита сметана или сметана на спрей, малко натурално какао или шоколадови парченца.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай