1 ч.
-
Порции: 10
Яйцата и захарта се разбиват, докато стане пухкава смес. След това се прибавя олиото на тънка струя. Добавете млякото с предварително разтворената в него сода. Накрая изсипете брашното и разбъркайте, докато се получи тесто. Замесете го и го разделете на две топки.
Намазнете тава за печене и я поръсете с брашно, за да не се залепи щруделът. Разстелете половината тесто в нея. Отгоре разстелете настърганите ябълки и покрийте с останалото тесто.
За да се опече по-добре, прободете тестото на няколко места с вилица. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като извадите от фурната, оставете щрудела да се охлади леко и поръсете с пудра захар, преди да сервирате.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: