Лесен ябълков щрудел

1 януари 2015 | 09:05 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 кг брашно
4 яйца
250 мл олио
250 г захар
250 мл кисело мляко
1 ч.л. сода
500 г ябълки
1 щипка канела
кората от 1 лимон
150 г галета
150 г орехи, смлени
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват, докато стане пухкава смес. След това се прибавя олиото на тънка струя. Добавете млякото с предварително разтворената в него сода. Накрая изсипете брашното и разбъркайте, докато се получи тесто. Замесете го и го разделете на две топки.

Намазнете тава за печене и я поръсете с брашно, за да не се залепи щруделът. Разстелете половината тесто в нея. Отгоре разстелете настърганите ябълки и покрийте с останалото тесто.

За да се опече по-добре, прободете тестото на няколко места с вилица. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като извадите от фурната, оставете щрудела да се охлади леко и поръсете с пудра захар, преди да сервирате.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
obojavam go , i da go pravia i za hrana e prekrasen
отговор Сигнализирай за неуместен коментар