Ароматен тиквен пай

4 февруари 2015 | 17:01 | Михаела Лазарова
3 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг тиква
125 г царевично нишесте
125 г захар
125 г нарязани бадеми
4 яйца
кората на 1 лимон и 1 портокал
1 с.л. ром
2 чаени лъжички канела или джинджифил
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете на парчета тиквата, а след това я сгответе на пара. Когато поомекне, пасирайте и и оставете да изври водата в тенджерата за няколко минути, като разбърквате, за да не загори. Добавете към тиквата жълтъците, настърганата кора от цитрусовите плодове и всички други съставки една по една, като разбърквате внимателно.

Разбийте белтъците на твърд сняг. Постепенно и внимателно прибавете тиквата. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. По желание сервирайте сладкиша поръсен с пудра захар или намазан с пухкава сметана, яйчен крем или сладко по ваш избор.

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай