1 ч.20 мин.
Обелете и нарежете на парчета тиквата, а след това я сгответе на пара. Когато поомекне, пасирайте и и оставете да изври водата в тенджерата за няколко минути, като разбърквате, за да не загори. Добавете към тиквата жълтъците, настърганата кора от цитрусовите плодове и всички други съставки една по една, като разбърквате внимателно.
Разбийте белтъците на твърд сняг. Постепенно и внимателно прибавете тиквата. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. По желание сервирайте сладкиша поръсен с пудра захар или намазан с пухкава сметана, яйчен крем или сладко по ваш избор.
Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: