Бананов фостър

5 април 2015 | 08:30 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
¼ чаша масло
2/3 чаша кафява захар
2 с.л. ром
1 и ½ ч.л. ванилов екстракт
½ ч.л. канела
3 банана, нарязани на колелца
¼ чаша счукани орехи
розичка или топка сладолед
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голям дълбок тиган на умерен огън разтопете маслото. Разбъркайте го с рома, захарта, ванилията и канелата. След като сместа започне да клокочи, поставете бананите и орехите в тигана. Запържете за 2-3 минути. Сервирайте бананите горещи и гарнирани с топка или розичка сладолед.

Снимка: allrecipes

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай