В купа оставете маслото на стайна температура да омекне. Към него добавете натрошените на дребно бисквити, орехите и рома. Разбъркайте енергично и поставете сместа като блат-основа за тортата в тортена форма. Поставете в хладилник поне за 1 час.
На водна баня разтворете течната сметана и белия шоколад до пълно разтапяне. Оставете да изстине и да стегне леко.
Разбийте заквасената сметана с пудрата захар с миксер.
Над стегнатия вече блат изсипете белия течен шоколад. Поставете отново в хладилник. След като стегне, поне след 30-40 минути извадете и поставете равномерно сметаната. Отгоре наредете нарязаните на кръгчета ягоди.
Върнете в хладилника.
Можете при поднасяне да гарнирате тортата със сметанов сладолед.
Добър апетит!
* * *