
Изсипете брашното в тавичка и направете кладенче. В него постепенно сложете всички съставки и омесете тесто, което трябва да се получи маслено и малко по-твърдо. Увийте тестото във фолио и го поставете в хладилник за 15 минути.
След това разточете малко повече от половината тесто и го сложете в тавичка за печене, която е намазана с масло и набрашнена. Тестото трябва плътно да прилепне по дъното и стените на тавичката.
След това с помощта на вилица набоцкайте тестото на 6-7 места. Покрийте тестото с изварата и натрошения шоколад. Разточете останалото тесто и оформете лентички или го настържете върху изварата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: