Меню

Домашни карамелени бонбони

12 февруари 2015 | 15:38 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши бяла захар
1 чаша кафява захар
1 чаша царевичен сироп
1 чаша кондензирано мляко
500 мл пълномаслена сметана за разбиване
1 чаша масло
1 и ¼ чаени лъжички екстракт от ванилия
1 ч.

  • Порции: 20-25

Продукти
Приготвяне

В тенджера смесете бялата и кафявата захар, царевичния сироп, кондензираното мляко, сметаната за разбиване и маслото. Пуснете котлона на средна до висока температура, но не на най-високата степен. Разбърквайте постоянно. Добре е да имате термометър за готвене.

Следете го и когато температурата достигне 250 градуса, отстранете тенджерата от котлона.

Разбъркайте сместа с ванилията. Изсипете я в предварително намазана с мазнина тавичка. Оставете карамелената смес да изстине напълно и да се стегне.

След като се охлади напълно, нарежете карамела на малки квадратчета. Увийте във восъчна хартия за най-добро съхранение.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай