Меню

Венециански сладки

2 април 2015 | 11:00 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
5 жълтъка
300 г кедрови ядки
200 г захар
1 чашка ракия
3 прахчета ванилия
1 ч.40 мин.

  • Порции: 15-20 бисквити

Продукти
Приготвяне

Счукайте добре кедровите ядки. Добавете захарта, а след това към сместа сложете и жълтъците, какаото, ракията и малко ванилия. Разбъркайте добре и от тестото оформете много малки топки.

Притиснете леко с ръце всяка от тях и ги поставете в намазнена и набрашнена тавичка за печене. Печете на слаб огън (на около 150 градуса) около 10-15 минути.

Снимка: Thinkstock

Рецептата е предоставена от издателство ИнфоДар.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
какво какао брe? от къде изниква в текста, като го няма в рецептата? и никакво брашно ли няма?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )