Меню

Домашни шоколадови трюфели

24 април 2015 | 10:52 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло
1/2 чаша сметана, която да не е сладка
1/2 чаша течен шоколад
5 прахчета ванилия
3 супени лъжици коняк
80 г черен шоколад
ядки по избор
3 ч.

  • Порции: 15-20 бонбона

Продукти
Приготвяне

Сложете в малка тенджера сметаната, шоколада, водата и маслото. Разтопете съставките на водна баня. Когато се получи хомогенна смес, отделете от котлона и оставете да се охлади за около 10 минути. След това добавете коняка, ванилията и отново разбъркайте.

Изсипете сместа в подходяща по-дълбока чиния и покрийте с прозрачно домакинско фолио. Оставете за няколко часа да се охлади на стайна температура или в хладилник. След като шоколадовата смес е добре охладена, пригответе няколко вида натрошени ядки, горчиво какао.

Вземете една малка лъжичка и я плъзнете леко по шоколада. Полученият трюфел оваляйте в ядки и се насладете на вкуса му.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай