Меню

Много лесен какаов сладкиш

4 май 2015 | 16:15 | Илияна Николова
4 от 19 гласа
Добави в любими
2 чаши захар
3 чаши брашно
2 ч.л. сода
½ ч.л. сол
½ чаша какао
2 чаши вода
1 ч.ч. олио
2 с.л. бял оцет
1 ванилия
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете захарта, брашното, содата, солта и какаото. Добавете водата, олиото, оцета и ванилията. Разбийте на ръка, докато сместа стане гладка.

Изсипете я в тава за печене, предварително намазнена. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност. За да сте сигурни, че сладкишът е готов, направете тест с клечка за зъби. Ако клечката е суха след пробождането на сладкиша, значи е готов.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 4 години )
Рецептата не е обяснена добре. Хора, които не правят често сладкиши и не познават основните стъпки (като например синът ми, който се опит ада ме изненада), не могат да се справят така, че да се получи хубав сладкиш. Като например, че содата трябва да се "загаси" или да се сложи бакпулвер, вместо това. Без тази стъпка, сладкишът горчи и е със соден вкус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 4 години )
Съставките не са в правилно отношение! Въобще не се получи и то след като стриктно следвах рецептата и начина на приготвяне. Не ухае добре и не е вкусно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар