Меню

Шоколадов ганаш от Анабел

24 август 2015 | 11:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г черен шоколад
500 мл течна сметана подсладена или без захар
40 мин.

Продукти
Приготвяне

Шоколадовият ганаш е една експлозия от какаов вкус, който може да използвате за глазура на вашите торти, сладкиши, кексове. Оставите ли го да се охлади няколко минути, с помощта на чаени лъжички може да направите чудесни домашни бонбони.

                                                     Снимка: facebook

Споделяме една лесна и бърза рецепта на Анабел, за шоколадов ганаш. 

Изсипете сметаната в тенджера и я сложете на котлона. Когато се загрее добре добавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи. Сместа не бива да завира. Махнете тенджерата от котлона и продължавайте да бъркате.

По желание може да добавите натрошени ядки или кокосови стърготини.

Снимка: istock

Рецепта: annabel-langbein.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай