Меню

Постен шоколадов сладкиш

25 ноември 2015 | 08:00 | Михаела Лазарова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 и ¼ чаша брашно
1 чаена чаша захар (може и малко повече, ако обичате по-сладки десерти)
⅓ чаша горчиво какао на прах
1 чаена лъжичка сода за хляб
2 щипки сол
1 чаена чаша топла вода
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
⅓ чаша растително масло

За глазурата:
½ чаша захар
4 супени лъжици маргарин или олио
2 супени лъжици соево мляко
2 супени лъжици натурално какао на прах
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
120 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

В купа смесете захарта, брашното, какаото, ядките, солта, содата и разбъркайте добре. След това прибавете водата, олиото и ванилията. Полученото гладко тесто печете в намазнена и набрашнена тавичка, в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 30 минути.

След като сладкишът се е охладил може да направите и глазурата. В касерола комбинирайте всички съставки и бъркайте непрекъснато, докато се свържат в хомогенна смес. Залейте сладкиша с глазурата и го оставете да се охлади за около час.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Лора ( преди 8 години )
Прочетох рецептата поне 5 пъти и никъде не видях да пише, че в тестото за блата има ядки. А в приготвянето му е споменато и те да се прибавят към останалите продукти...Някой ще каже ли нещо, ще допълни ли рецептата..???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар