60 мин.
-
Порции: 10-12
Измийте и сварете тиквата докато омекне (трябват ѝ около 30 минути). Махнете я от огъня, поставете я в купа и я оставете да се охлади, след което може да я пасирате. Разделете тиквата на две, сложете всяка от половините в отделен съд. Във всеки съд добавете малц, брашно, овесен йогурт, бакпулвер и шоколад на парченца. Само в единия съд прибавете какао на прах.
Разбъркайте добре съставките в двата съда. Поставете хартиените формички за мъфини в гнездата на метална форма. След което ги напълнете до 3/4 от височината им. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 20 минути. След изпичането ги оставете да се охладят.
Снимка: iStock
Рецептата е част от книгата „Йогурт – 50 лесни рецепти“ на издателство Инфо Дар.
Вижте още: